Smrt je teprve začátek...

Máte někdy pocit,že byste chtěli na tomhle světě žít úplně samy??

14. 7. 2009 17:19
Rubrika: Čekání na smrt | Štítky: Ze života

Myslím,že každý tuhle chvilku někdy zažil..někdo ho nazlobil, potrápil a přál by si bydlet někde úplně sám, popř. v okruhu nejbližších, nezávislý na ostatních lidech..mě samotného tohle napadlo mockrát díky mé povaze, protože jsem samotářský typ člověka:o)..měl jsem příležitost si po x-tém vyřčení této věty si tuhle samotu vyzkoušet a ted můžu říct jen jedno-není to dobrý nápad;-).

***

Když ze hřbitova zmizel můj parták policajt, zůstali jsme na hrobničinu už jen dva-já a hlavní hrobař.

Byl jsem tam s ním týden a poté si vzal na 14 dní dovolenku a já jsem osaměl.Převzal jsem po něm na těch 14dní žezlo a také jsem musel držet pohotovostní službu s autem. Domluvily jsme se ale, že kdyby byl nějaký převoz, šel by mi pomoct.

Ráno jsem přišel za chlapama na dílnu na technické služby kde šéf rozděloval práci a potom jsem vyrazil autem na hřbitov. Vešel jsem do kanceláře v obřadní budově a byl jsem tam uplně sám..takový malý tichý svět. Není slyšet nic, kromě monotoního hučení větráku od mrazáku. Jsem takový typ člověka, který okolo sebe nepotřebuje společnost a vystačím si ve spoustě věcí sám, stačí mi když mám občas s kým pokecat (a já jsem hrozně ukecaný člověk:o) )a jsem spokojený..

Takže jsem si z toho nedělal hlavu..pěkně jsem si rozplánoval práci na hřbitově-sečení trávy, zametání a úklidy a začal jsem..bydlím na takových polopasekách, takže i když jsem přišel z práce, měl jsem zase svůj tichý svět rušený jen šumem borovic:o)..po pár dnech jsem zjistil, že se čas začíná nechutně vléct a začínal jsem rozepisovat sms některým známým vyloženě o blbostech a těšil se,až mi někdo odpoví:o)..zkoušel jsem to ticho rušit rádiem nebo MP4 přehrávačem ale pak jsem se přistihl, že jsem rád že se mi porouchala sekačka a musím ji jít opravit za chlapama na dílnu..a poté jsem si to přiznal-lidská společnost je prostě nenahraditelná a i takovému samotáři jako jsem já prostě chybí:o). Ticho je fajn věc, ale všeho moc škodí a ta samota se zákonitě musí omrzet. Když konečně přišel pátek, připadal jsem si jako vězen někde po měsíci na separaci a přitom jsem byl sám pouze týden..hodně velkou měrou za to mohlo ale i to ponuré prostředí, nad kterým se pořád vznášel stín smrti. Během týdne převozy samozřejmě byly:o(.

Druhý týden byl o něco veselejší, protože jsme přijali třetího hrobníka do party-tehdy jsem si ještě neuvědomoval, že on a události tohoto týdne budou vést k mému vykoupení ze hřbitova..

 

Zobrazeno 751×

Komentáře

Kéďa

ja mam ze samoty strach..vcera vecer cca ve 20h jsem sla pesky domu(normalne jezdivam salinou, od toho mista odkud jsem sla to mame dve zastavky)sla jsem po hlavni ulici..ta ulice neni prilis cista ani vonava..pohybuji se tam podivna individua..no a proto sem celou cestu cca 15minut musela volat s manzelem abych se nebala :-)..sice to nebyla samota v tom smyslu jak popisujes ty..ale ja i toto povazuji za samotu (kdyz je clovek sam a pritom kolem nej chodi spousta neznamych lidi)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková